Welke edelsteen kleur past bij jou?

Een sieraad met edelstenen kies je meestal vanwege de kleur. Het is vaak een heel persoonlijke keuze en het gevoel speelt daarbij een rol. Het ‘gevoel’ wat men bij een edelsteen heeft, dateert vanaf vroegere tijden. Toen al werden er namelijk bepaalde eigenschappen aan edelstenen toebedacht. Edelstenen worden ook gekoppeld aan een geboortemaand of sterrenbeeld.

Welke edelsteen kleuren zijn er en wat zeggen deze kleuren ons:

Rood: De bekendste rode edelstenen zijn robijn en granaat.
Robijn staat al eeuwenlang synoniem voor liefde en passie. De opvallende, bordeauxrode kleur van deze edelsteen symboliseert kracht en moed. Een andere bekende rode edelsteen is granaat die energie en vitaliteit vertegenwoordigt.

Oranje: Een bekende oranje edelsteen is karneool. Deze oranje steen komt in verschillende tinten oranje voor en staat voor creativiteit, zelfvertrouwen en enthousiasme. Een kleur die optimistisch en blij maakt.

Geel: Citrien en gele saffier zijn edelstenen die met hun zonnige kleuren warmte en licht brengen. De kleur geel kan variëren van lichtgeel tot honingkleurig. Deze edelstenen staan voor optimisme, vreugde en intellect.

Groen: Groen wordt ook wel de kleur van het hart genoemd en is de kleur van leven, groei en harmonie. Enkele voorbeelden van groene edelstenen zijn smaragd, peridoot en malachiet en deze stenen staan voor vrede, liefde en bescherming.

Blauw: Blauwe edelstenen zoals saffieren, lapis lazuli, tanzaniet en blauwe topaas doen denken aan blauwe luchten en een kalme zee. Deze edelstenen staan symbool voor sereniteit, waarheid en spirituele groei. Ze bevorderen de communicatie en het vinden van innerlijke rust.

Paars en violette: Eeuwenlang werd paars gezien als strikt koninklijk, alleen gedragen door rijke elites en edelen. De bekendste paarse edelsteen is amethist en tegenwoordig voor iedereen betaalbaar. Amethist staat voor intuïtie, zelfbewustzijn en bescherming.

En kan je geen keus maken voor een sieraad met een enkele edelsteen kleur, dan hebben wij ook sieraden met meerdere edelsteen kleuren bij elkaar.

Wij hopen dat je geholpen bent met dit blog en eindeloos veel plezier zult hebben van de handgemaakte en unieke sieraden van Endless Weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *